L'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha aprovat definitivament el projecte d'asfaltatge de diversos carrers de la urbanització Mas Vilar de la Mutxada. Segons va informar ahir el consistori, el projecte té com a objectiu la millora i reforç de diferents trams de paviment dels carrers Fragata, Goleta, Veler i Begur, una actuació que englobarà un total de 7.152 metres quadrats i que es complementarà amb l'actuació de la Brigada Municipal per reparar altres trams de carrers no inclosos en aquest projecte.

Per a la definició de les obres a executar en cadascuna de les actuacions, el consistori primer va fer una inspecció in situ per poder avaluar l'estat actual dels carrers de la urbanització Mas Vilar i proposar la millor solució des del punt de vista tècnic, econòmic, funcional i de durabilitat. Una avaluació que l'Ajuntament assegura que ha permès detectar zones en les quals cal actuar-hi més intensament perquè s'ha comprovat que el ferm havia esgotat la seva capacitat estructural i presentava greus patologies que feien inviable l'aprofitament de l'asfaltatge existent.

Les obres d'asfaltatge s'han definit prioritzant l'actuació en els carrers que estan en més mal estat, de manera que la principal via on s'actuarà serà el carrer de la Fragata (3.240 m2), seguit del carrer Begur (2.349 m2), el carrer Goleta (1.368 m2) i el carrer Veler (195 m2). En els trams de la urbanització en més mal estat, s'ha projectat el reforç de la secció de ferm existent, mitjançant l'estesa i compactació per sobre la rasant de ferm existent d'una capa de 10 cm de mescla bituminosa en calent, entre altres actuacions.

El pressupost del projecte d'asfaltatge de diversos carrers de la urbanització Mas Vilar té un preu d'execució de 75.000 euros Iva inclòs. Un cop aprovat el projecte definitivament i s'adjudiquin, està previst que els treballs durin un mes i mig.