L'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà destinarà 17.000 euros a acabar la reforma dels gegants perses. Segons va informar ahir el consistori, una part d'aquesta quantitat anirà destinada al Taller Avall per restaurar els caps i les espatlles dels gegants. La resta del pressupost servirà per confeccionar noves vestimentes: pedreria, brodats, perruques, cinturons i altres complements.

El procés de renovació d'aquests gegants va començar l'any 2013, amb un nou vestuari que es va encarregar a Ventura & Hosta de Navata, ja que els que portaven estaven molt desgastats. L'any 2018 es va reparar la part dels cavallets afectada pels corcs i l'any passat es va planificar una renovació estructural.

Els Gegants Perses van ser construïts l'any 1955 per l'alumnat de l'Escola de Belles Arts i Oficis de la Bisbal sota la direcció del mestre Joan Turbau. Tot i que són propietat de l'Ajuntament, l'any 1996 es va constituir l'entitat de Geganters de la Bisbal que, actualment, s'encarreguen de portar arreu els Gegants Perses.