L'Ajuntament de Palamós posarà en marxa aquest any el nou cos de Protecció Civil de la localitat, format per set voluntaris. Segons va informar el consistori, el procés es va iniciar, durant l'any passat, amb la realització dels tràmits necessaris per a la constitució de l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Palamós, que presideix el palamosí Martí Lloret, amb una llarga experiència de treball amb el voluntariat de Creu Roja Palamós, d'on també provenen els set voluntaris que arrencaran el cos.

Aquests membres del nou cos iniciaran les pròximes setmanes el curs de formació de quatre mesos d'aquesta especialitat, que sumaran als coneixements que ja tenen en emergències sanitàries i primers auxilis. Durant aquest període, l'Ajuntament de Palamós adquirirà el material tècnic necessari amb el qual dotar el cos, com els uniformes o el vehicle de suport. L'objectiu és que durant l'estiu vinent el servei de Protecció Civil del municipi estigui plenament operatiu.

El cos participarà de manera coordinada amb altres cossos de seguretat, en diversos esdeveniments del municipi i també podran actuar en emergències com ara temporals, nevades, inundacions o incendis forestals.