La CUP de Palamós va enviar ahir un comunicat on critica la «manca» d'inversions de la Generalitat al municipi. Els cupaires consideren que els pressupostos aprovats recentment pel Govern «consoliden les retallades dels darrers anys i que no ens acosten a polítiques sobiranes». Més concretament, apunten que, a banda de les inversions en l'àmbit del Consorci de la Costa Brava i de Ports de la Generalitat, «la majoria d'inversió, més d'un 60%, són pagaments de deutes compromesos del passat».

El cas del Paratge del Castell

En aquest sentit, els anticapitalistes protesten perquè la Generalitat destinarà gairebé un milió d'euros en la compra de terrenys del Paratge del Castell: «És important recordar que es van comprar a preu d'urbanitzables quan per sentència judicial ferma es deixava claríssim que aquelles finques eren no urbanitzables». I afegeixen que «tota la partida dels pressupostos de la Generalitat dedicada a parcs i espai naturals al conjunt de Catalunya va destinada a la compra d'aquests terrenys». Un fet que asseguren que «demostra la manca de sensibilitat del Govern actual cap als espais protegits que tenim».

Finalment, els cupaires també s'han mostrat crítics amb les partides d'educació: «L'altra dada que sorprèn del pressupost del 2020 és la no inclusió de ni un euro a l'anunciat institut escola». En aquest sentit, la regidora cupaire a l'Ajuntament de Palamós Roser Huete va destacar que «després d'anunciar a bombo i plateret la creació d'un institut escola aquest any al nostre municipi, no s'inverteixi res en un equipament que és competència de la Generalitat».