L'equip de govern de l'Ajuntament de Torroella -format per Unitat i Progrés Municipal (UPM) i Esquerra Republicana (ERC)- va votar en contra d'una moció presentada per l'oposició en el ple de dijous per ampliar l'escola Portitxol . Els grups de Junts per Catalunya (JxCat), l'Est, Compromís i la CUP havien demanat en una moció que l'Ajuntament posi a disposició del Departament d'Educació el solar de propietat municipal que ocupa des de fa gairebé 30 anys el jardí de l'hotel Bell Aire, i segons l'oposició, ho fa «de manera il·legal».

Des de l'oposició afegeixen que la negativa del govern respon al fet que «l'hotel és propietat d'un vocal de l'Entitat Municipal Descentralitzada de l'Estartit, del partit Més per l'Estartit, vinculat a UPM». Els grups signants de la moció apunten que en aquest solar actualment hi ha un dipòsit de gas soterrat en ús, a tocar del pati de l'escola, per això van demanar que un cop es recuperi el solar es pugui dur a terme l'ampliació de l'equipament, projectada en aquest espai. El projecte el va fer l'empresa pública GISA l'any 2011, i afegeixen que «tot i que hi ha una sentència judicial que avala la propietat municipal, el propietari de l'hotel s'ha negat a complir-la».

L'oposició insisteix que l'Ajuntament cedeixi a Educació el solar lliure de càrregues i servituds i que insti el Departament a prioritzar l'ampliació de l'escola Portitxol tan aviat com la Generalitat de Catalunya disposi de pressupostos aprovats. Tots els grups van destacar que l'escola s'està quedant petita. Apunten que actualment hi ha uns 250 matriculats i que s'han d'habilitar alguns espais per fer-los servir d'aula. També afegeixen que dues línies de P3 estan en barracons per manca d'espais a les aules.

La resposta del govern

Per la seva banda, l'alcalde del municipi, Jordi Colomí. Colomí va afegir que «l'oposició ha volgut fer teatre, perquè ja ho saben, que hi estem treballant».

D'altra banda, la regidora d'educació, Anna Company, va afegir que «el problema de l'hotel hi és des de fa 30 anys». Company va manifestar que des del Govern «som plenament conscients dels problemes d'espai del Petritxol i estem treballant per resoldre'ls de cara al curs que ve juntament amb Ensenyament però primer cal resoldre l'expedient urbanístic». Company, però, va insistir que «el tema de l'hotel és un problema complex i els membres de l'oposició que han format part del govern en altres ocasions ho saben perfectament perquè tampoc ho han pogut resoldre».