L'Ajuntament d'Ullà estima que els danys provocats per les inundacions del temporal Gloria i l'obertura dels pantans de Susqueda i Sau, que van tenir lloc entre el 22 i el 24 de gener, ascendeixen a més de 600.000 euros. Segons va exposar l'alcalde, Josep López, en el darrer ple municipal, d'aquesta estimació, la major part fa referència a l'espai públic, amb uns danys valorats en 535.000 euros, mentre l'afectació en l'àmbit privat ronda els 35.000 euros. Les partides que es calculen més quantioses fan referència a la reparació de camins i carreteres. «Aquest càlcul és aproximat, ja que no hem pogut valorar els danys ocasionats per part de tècnics especialitzats per tal que ens poguessin facilitar un pressupost més exacte», recorda l'alcalde López.

Continuen les afectacions

L'equip de govern insisteix que encara cal afegir-hi els danys al món de la pagesia, que per ara no s'han pogut valorar. «Encara hi ha espais negats que impedeixen veure amb exactitud la magnitud dels danys ocasionats», ha afegit l'alcalde, que defensa la necessitat de millorar el desguàs del rec Madral, que passa pel costat del nucli urbà, al riu Ter per evitar les inundacions als camps i la carretera de Verges.

En aquest sentit, López ha recordat que ha tingut la visita del delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Pere Vila, i que hi ha hagut una trobada d'alcaldes al Consell Comarcal del Baix Empordà. «Espero que tota aquesta bona voluntat acabi en ajuda», ha sentenciat l'alcalde, que ha esmentat que les preocupacions pels pagesos són, de més a menys, els recs, els camins i el manteniment.