L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) repararà de "manera imminent" la mota del Ter i la canonada d'aigua potable de Torroella de Montgrí (Baix Empordà) afectades pel temporal Gloria. Segons informa l'ajuntament en un comunicat, aquest dimarts han tingut una reunió de treball amb l'ACA i la companyia concessionària del servei municipal d'aigua Sorea. El compromís és que els treballs comencin la setmana que ve un cop se'n decreti la urgència, un tràmit que es farà aquesta setmana. L'actuació prioritària se centra en reparar la mota que es va trencar en el punt de desguàs del rec del Molí, entre la resclosa i el pas de Gualta.

En aquest punt s'hi va obrir un esvoranc que va ocasionar, també, el trencament de la canonada que porta l'aigua dels pous de Canet cap a la potabilitzadora de Torroella. També ha deixat en una "situació de molta fragilitat" la canalització del gas, segons detalla l'ajuntament. A part d'aquest esvoranc, també hi haurà actuacions en altres punts on la mota ha quedat descalçada.

Segons informa el consistori, l'ACA iniciarà en els propers dies la reparació de la mota del Ter i de la canalització de l'aigua potable tal com s'ha compromès el cap de Projectes i Obres, Antoni Piriz, durant la visita a la zona d'aquest dimarts al matí. Aquesta serà la primera gran actuació que portarà a terme l'ACA en el pla de mesures extraordinari que executarà per reparar els danys ocasionat pel temporal Gloria.

A la trobada hi han assistit l'alcalde, Jordi Colomí, tècnics municipals, tècnics de l'ACA i el gerent territorial de Sorea a Girona, Andreu Masferrer. Després de trobar-se a l'Ajuntament, la comitiva s'ha desplaçat fins a la mota per observar in situ els desperfectes i coordinar la planificació de l'obra.