Els pobles de Parlavà, Foixà, Rupià i Ultramort ja tornen a tenir aigua apta per al consum. Així ho va fer públic ahir la Mancomunitat, que uneix aquestes quatre poblacions baix-empordaneses que no tenien aigua potable des de finals de gener a causa del temporal Gloria. Segons el document, l'empresa Sorea va detectar que l'aigua del pou de la Mancomunitat, d'on s'obté l'aigua de consum, presentava terbolesa a causa de la inundació provocada pel temporal Gloria.

Des de llavors, l'empresa ha fet controls a l'abastament de la Mancomunitat i ahir es va detectar que ja es complien els «valors paramètrics» normals. «Comprovada l'eficàcia de la desinfecció i el compliment dels valors paramètrics de terbolesa, informem que l'aigua és apta per al consum», s'especificava en el comunicat.

D'altra banda, l'Ajuntament de Torroella de Montgrí també estava pendent ahir de comunicar la potabilitat de l'aigua de l'aixeta. Segons va informar l'alcalde, Jordi Colomí (UPM), estaven esperant els resultats d'unes últimes analítiques per declarar l'aigua apta. Sobre l'estat de la planta potabilitzadora, Colomí va especificar que Sorea té «l'obligació de subministrar aigua potable a Torroella i a l'Estartit fins al juny», quan se li acaba la concessió del servei.

De fet, l'aigua va ser motiu de discussió durant l'últim ple municipal, en el qual el regidor de Compromís per Torroella i l'Estartit Jordi Cordon va assegurar que l'aigua que dispensa el camió cisterna «té uns nivells de clor per sobre del que marca la llei per al consum humà» i que ho havia analitzat ell mateix. Unes acusacions que Colomí va negar assegurant que això és «mentida» i que tot i ser «dolenta de gust és totalment potable».