Preocupació entre els veïns i comerciants de la Bisbal d'Empordà pels darrers robatoris amb força que hi ha hagut en diferents habitatges i botigues del poble. Els problemes es van detectar fa uns tres mesos al barri de la Guardiola, on hi va haver diversos robatoris, sempre seguint el mateix modus operandi. Els lladres trucaven a la porta i si no contestava ningú intentaven entrar i emportar-se diners o joies. En canvi, els darrers dies hi ha hagut diversos assalts a comerços de forma més violenta i a unes altres hores.

Tot plegat fa que els Mossos, la Policia Local i l'Ajuntament donin per fet que hi ha diversos grups que actuen al municipi. L'alcalde, Enric Marquès, va assenyalar ahir que es tracta d'un tema que «evidentment preocupa» però va demanar «tranquil·litat» i va explicar que fins que no es puguin detenir els responsables dels assalts s'ha reforçat el patrullatge per part dels dos cossos policials. Marquès va explicar que el que cal és poder enxampar-los mentre actuen. «Es té més o menys clar de qui estem parlant i quines persones poden estar actuant, el que passa és que el que es vol és que les detencions quan es facin serveixin perquè entrin a presó», va assenyalar.

D'altra banda, el consistori va avançar que en els pròxims dies convocarà una Junta Local de Seguretat, tal com va demanar dimecres el portaveu de Tots per la Bisbal, Xavier Dilmé. Segons el batlle però, aquest ens, que inclou cossos policials -Mossos, Policia Local, Guàrdia Civil i Policia Nacional-, regidors de l'oposició i equip de govern, debatrà qüestions relacionades amb la seguretat sense aprofundir molt en un tema concret. En aquest sentit, Marquès va explicar que des del consistori van posar en marxa de seguida la Mesa Operativa de Seguretat, per tractar la problemàtica dels robatoris en habitatges i comerços. La mesa està formada per Mossos i Policia, el regidor de Seguretat i l'alcalde.

Respecte a Cruïlles, on es van endur dotze ordinadors i a la urbanització de Puigventós els veïns fins i tot vigilen els carrers.