El conseller d'Educació, Josep Bargalló, va anunciar ahir que Palafrugell tindrà un tercer institut el curs 2020-2021. Ho va fer ahir durant una visita a l'escola Barceló i Matas que té 384 alumnes d'educació infantil i primària i que cedeix algunes de les seves aules als estudiants de l'institut Frederic Martí Carreras.

El nou centre, que es dirà Nou Palafrugell, començarà amb tres grups de 1r d'educació secundària obligatòria (ESO) i s'habilitarà en les mateixes aules de l'escola que ja ocupen els alumnes del Frederic Martí actualment.

Durant la trobada, Bargalló va explicar que Palafrugell «no tenia una nova oferta educativa de secundària des de fa 50 anys», concretament des de la creació dels dos primers instituts, i va reconèixer que «això és una anomalia en tot el territori». Bargalló també va recalcar que «ara tenim molts més alumnes a secundària i, per tant, hem de fer una oferta consolidada i adequada a la realitat. I això ens obliga a fer nous plantejaments i canvis d'ubicació». En aquest sentit, Bargalló va assenyalar que la posada en funcionament del tercer institut permetrà al Frederic Martí «poder redefinir els seus espais i tenir tots els alumnes més propers».

Ara, segons el conseller d'Educació, caldrà definir «aquest mapa definitiu de la ciutat» amb l'Ajuntament de Palafrugell. «Sembla evident que necessitarem nous espais i edificacions». En tot cas, Bargalló va ressaltar que el departament mantindrà «l'oferta de tots els centres d'infantil i primària». «Reordenem d'una manera més lògica el mapa escolar de Palafrugell, i apostem perquè no només respongui a les necessitats actuals, sinó també a les previsions de futur», va afegir.