El Departament de Territori licitarà la propera primavera les obres de millora del pont de Verges per on passa la carretera C-252 i que connecta amb la C-31, una via amb especial afluència de vehicles.

Es tracta d'una vella reivindicació de l'actual equip de govern municipal i per a la qual es destinaran quatre milions d'euros. Aquesta és una de les actuacions que el Departament té previstes a la xarxa viària del Baix Ter. De fet, Territori té previst fer una inversió d'uns vint milions per millorar les carreteres d'aquesta zona del Baix Empordà. Les actuacions abasten principalment les carreteres GI-642 i GI-643 entre la Pera i Torroella de Montgrí; la GI-633 i GI-634 entre Medinyà i Verges, la GI-632 i la C-252 a Verges.

En el marc d'aquest programa, s'han executat dues rotondes per millorar la seguretat viària a la GI-632, en l'encreuament amb la C-31 a Ullà, i a Bellcaire d'Empordà, a l'entrada del nucli. D'altra banda, pròximament s'iniciaran les obres de condicionament de la GI-633 entre Sant Julià de Ramis i la variant de Sant Jordi Desvalls, amb un pressupost de 3,7 milions.

La Generalitat també té en marxa la redacció dels projectes de condicionament de la GI-633 i la GI-634 entre Colomers i Verges, amb una inversió prevista de vuit milions i de millora de la GI-643 entre Gualta i Parlavà -dividida en dos trams- amb un pressupost estimat total de 7,5 milions.

En relació amb el pont de Verges, els treballs consistiran principalment en la rehabilitació de l'estructura, que presenta alguna esquerda, en part per la seva antiguitat, i és que es tracta d'una infraestructura del 1940. A més, el viaducte tindrà una nova secció més ampla.