Els alcaldes del Baix Empordà s'han reunit aquest dilluns al matí amb el cap de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) a Girona per saber quines actuacions vol tirar endavant aquest organisme després de les afectacions del temporal Gloria. En la trobada, els alcaldes també han aclarit dubtes i han detallat les afectacions de la borrasca a la comarca. El cap de l'ACA a Girona, Àlex Rocas, ha detallat que una vegada s'ha fet l'inventari de destrosses, ja hi ha un seguit d'actuacions que es faran dins del marc del decret d'emergències. De moment, s'ha avançat que l'ACA restaurarà les lleres dels rius i també retirarà tot el material vegetal acumulat en els cursos fluvials.

L'Agència Catalana de l'Aigua assumirà el cost de tots els trams afectats i per això preveu destinar 17 milions d'euros en la neteja de les lleres del riu Fluvià i el riu Ter. Rocas ha assegurat que aquests treballs s'han de fer "amb caràcter molt urgent i ràpid" perquè no es solapi amb "l'època de pluges" que arribarà "d'aquí a un mes, aproximadament".

Per altra banda, l'ACA també redistribuirà els sediments del riu Daró i realitzarà un pla de manteniment de motes per tal d'evitar futurs desbordaments en aquesta zona.

A la trobada també hi ha assistit el cap d'unitat d'Inspecció de l'ACA, Salvador Sosa, el president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Manel Loureiro, el vicepresident primer, Xavier Dilmé, el gerent Albert Costa, el conseller comarcal de l'àrea de Medi Ambient, Marc Calvet i la cap de l'àrea, Mariona Virgili.