La moció impulsada per Guíxols des del Carrer (GdC) per demanar una moratòria de llicències per als habitatges d'ús turístic (HUT) a Sant Feliu ha provocat un «increment de demandes» per obrir-ne de nous.

Així ho va afirmar en el ple de dijous a la nit, el regidor d'urbanisme, Josep Saballs, qui va criticar que la proposta del grup municipal ha provocat que, la darrera setmana, hagin augmentat les «tramitacions de noves llicències» per a habitatges d'ús turístic i que persones que es volien donar de baixa de l'activitat «no ho hagin fet». «Ha provocat un efecte crida, l'efecte contrari que buscava», li va etzibar Saballs al regidor de GdC, Jordi Lloveras. «Això és una moció populista que té conseqüències. Ves que en lloc de 1.000 pisos turístics no acabem l'estiu amb 1.200», va afegir l'edil d'urbanisme.

En aquest sentit, Saballs va defensar que aquests habitatges «han permès» que a la localitat hi hagi més visitants. «No és el dimoni», va dir l'edil ganxó. Tot i això va reconèixer que Sant Feliu «té un problema d'habitatge públic i social».

Per la seva part, Lloveras va defensar la proposta, assegurant que fa tres mesos l'equip de govern els va dir que estudiarien les opcions per regular l'activitat i que durant aquest període el seu grup municipal no ha rebut «ni una informació». «L'any 2017 ja vam demanar que es regulés l'activitat i els dos anys següents no es va fer res i els habitatges turístics van augmentar», va subratllar Lloveras qui va recordar que el març de l'any 2017, l'Ajuntament de Sant Feliu tenia registrats 677 habitatges d'ús turístic i que al final del 2019 ja eren 947 els pisos donats d'alta. «La responsabilitat és de qui correspon, no nostre per presentar una moció», va criticar el regidor de GdC.

Sobre l'elaboració d'un pla especial que reguli aquest tipus d'allotjaments que es demanava a la moció, Saballs va avançar que s'està «treballant» en regular l'activitat i que està previst que, properament, contractin una eina informàtica per detectar els pisos que operen de manera il·legal. A més, segon el regidor del TSF, es reuniran amb «tots els actors» implicats i enguany es licitarà la redacció del pla local d'habitatge.

La moció es va tombar amb els vots en contra de PSC i TSC i l'abstenció de JxCat i ERC.