Les rèpliques de la caravel·la Nao Victoria i del galeó Andalucía es podran visitar durant cinc dies al port de Palamós, on atracaran abans de participar en un festival marítim a França. Segons va informar l'Ajuntament, les naus s'estaran al port del 25 al 29 de març, dies durant els quals es podran visitar de deu del matí a set de la tarda i caldrà adquirir entrada al mateix veler. Arribaran des de València i faran escala a Palamós abans de participar en una trobada de grans vaixells que es farà a principis d'abril a Sète (França).

La caravel·la Nao Victoria, de 26 metres d'eslora i tres pals, és la rèplica del navili que entre 1519-1522 va realitzar la primera volta al món, circumnavegant el planeta, tot una gesta marítima capitanejada per l'explorador basc, Juan Sebastián de Elcano. Aquest veler ja va visitar Palamós l'any 2018 amb motiu del Festival Marítim Palamós Terra de Mar. La Nao Victoria va ser construïda l'any 1991, després d'un llarg procés de recerca històrica basat en fonts documentals, cròniques, tractats nàutics del segle XVI.

La visita a Palamós del galeó Anadalucía serà la primera que farà en un port gironí, i la tercera a Catalunya després d'estar a Barcelona i Mataró. Es tracta d'un vaixell de 51m metres d'eslora, tres pals i uns 1.000 metres quadrats de superfície de vela. Aquesta rèplica va ser construïda el 2009-2010.