Els Mossos d'Esquadra. Els investigadors sospiten que volia adquirir els fàrmacs per fabricar una substància estupefaent anomenada karkubi, que consisteix en una mescla d'haixix i fàrmacs.

L'arrestat és un home de 33 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Blanes. L'acusen de ser el presumpte autor d'un delicte contra la salut pública, falsificació de document públic i estafa. L'home, que té antecedents, va passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal, el qual en va decretar la llibertat amb càrrecs.

Els Mossos de la comissaria de la Bisbal d'Empordà van detenir el presumpte autor dels fets el 6 de març, a Jafre. Agents de la Policia Local de Palamós van alertar que, en una farmàcia de la població, un home havia intentat aconseguir un medicament -Rivotril- amb receptes falsificades.

Medicament amb recepta

Els agents van veure que es tractava d'un medicament utilitzat habitualment per elaborar substàncies estupefaents, que per la seva composició i efectes no es pot obtenir sense recepta mèdica.

També van comprovar que la mateixa persona havia provat d'aconseguir aquell medicament de manera fraudulenta en altres farmàcies de Palamós i també Vall-llobrega, Mont-ras, Palafrugell i Pals.

Arran aquest fet es va muntar un dispositiu per localitzar l'home i, cap a les vuit del vespre, una patrulla de paisà va trobar-lo quan circulava lentament amb vehicle per davant d'una farmàcia de Torroella de Montgrí.

Fuig de la policia

L'home, en detectar els agents, va augmentar bruscament la velocitat i va fugir del lloc. No obstant això, diverses dotacions policials van aconseguir interceptar-lo a Jafre. A l'interior del vehicle van trobar quatre receptes falsificades, amb les quals hauria aconseguit uns 600 comprimits, ressenyades amb un tampó sanitari sostret a Olot el passat mes de novembre, i dues caixes d'aquest medicament.

A més, també van constatar que havia encarregat 14 caixes, amb 840 comprimits, pendents de recollir en una farmàcia de Pals.

La investigació continua oberta per esbrinar si el detingut podria destinar els medicaments aconseguits fraudulentament per elaborar karkubi. L'home va passar el dia 9 de març a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal, el qual en va decretar la llibertat amb càrrecs.

Aquest no és l'únic cas que es detecta a les comarques de Girona de gent que intenta comprar aquest medicament i que se sospita que és per elaborar algun tipus de droga. La setmana passada, a Palamós, una dona va intentar comprar el medicament Rivotril en dues farmàcies amb receptes que havien estat sostretes a Barcelona. Dilluns ho va intentar, però com que les farmàcies estan alertades per la policia, no va fructificar. Malgrat els intents, la Policia Local tampoc va poder localitzar la dona.

Dos arrestats a Palamós el 2019

A Palamós, a finals de l'octubre passat, es van detenir dos homes per aquesta pràctica en farmàcies. La Policia Local de Palamós i els Mossos d'Esquadra els van enxampar quan volien comprar medicaments amb receptes falses en farmàcies de Calonge i Palamós.

Els van detenir quan sortien d'una de les farmàcies de Palamós però l'arrest es va complicar, ja que l'individu va oposar resistència. Arran del fet, tres policies van resultar lesionats. L'altre arrestat es va fer poc després.