La processó de Verges finalment ha estat suspesa aquest matí per «prevenir» la propagació del coronavirus. Segons ha informat l'Associació que organitza l'acte a través d'un comunicat, la suspensió afecta tots els actes previstos per Dijous i Dissabte Sant i Dilluns de Pasqua. «És una decisió que ens afecta molt a nivell de poble, però la situació és molt complicada i la salut de les persones preval per sobre de qualsevol celebració o acte cultural» assegura l'entitat en el document.

En el comunicat, l'Associació Processó de Verges també detalla que retornaran íntegrament l'import de les entrades per veure la Passió: les compres fetes online es retornaran a la mateixa targeta des de la qual es va efectuar la compra; mentre que les efectuades a l'Ajuntament o al Centre de Visitants, se'ls retornarà l'import en efectiu un cop finalitzat l'Estat d'Alerta.

Respecte a la presentació dels nous cascos de la dansa de la mort que s'havia de fer el proper 28 de març, s'ha cancel·lat. «L'any vinent tornarem amb més força, il·lusió i empenta que mai», conclou el comunicat.

Aquest cap de setmana, l'Associació mantenia la porta oberta a la possible celebració de la processó, un fet que va generar dures crítiques a les xarxes socials. De fet, dissabte passat, l'entitat va informar que estaven «en contacte permanent amb l'Ajuntament i el Departament de Salut per estudiar la situació» i que tenien prevista una reunió aquesta setmana per «actuar en conseqüència».