08 de abril de 2020
08.04.2020
Diari de Girona

Palamós intensifica els controls policials durant la Setmana Santa

El municipi ja ha tancat alguns dels accessos per canalitzar les entrades i sortides

08.04.2020 | 17:54
Un dels controls de trànsit que diàriament fa la Policia Local de Palamós per regular l'accés dels vehicles al municipi

La Policia Local de Palamós (Baix Empordà) intensificarà els controls per regular les entrades i sortides de vehicles durant els festius de Setmana Santa. A més, des de l'Ajuntament han demanat dins del consell d'alcaldes del Baix Empordà que la Generalitat i l'Estat també apliquin mesures similars amb més controls a les carreteres per part dels Mossos d'Esquadra i la Guardia Civil. Els controls es concentraran en urbanitzacions com ara la Fosca, on hi ha bona part de les segones residències. De moment, el consistori ja ha tancat part dels accessos per canalitzar la majoria dels vehicles per les vies on hi haurà els controls. De moment, des que es va decretar l'estat d'alarma ja s'han aturat 5.293 vehicles.

Els municipis de la Costa Brava es preparen per intensificar els controls de trànsit de cara al segon cap de setmana de la Setmana Santa. Un d'ells és Palamós (Baix Empordà) que si bé el divendres passat ja es van fer un major nombre de controls, es preveu recuperar-los a partir d'aquest dijous a la tarda, quan previsiblement s'hauria de produir un major nombre de mobilitat.

Aquests controls es situaran a l'entrada del municipi, però també a les urbanitzacions com ara la Fosca, on hi ha bona part de les segones residències al municipi. A més, en aquest punt i a la urbanització de Mas Pareras també s'utilitzarà les càmeres de videovigilància que hi ha als accessos d'aquestes zones per controlar els vehicles que hi circulen. Per altra banda, el consistori ja ha barrat el pas d'alguns carrers per tal de canalitzar el major nombre possible de cotxes per les vies on es faran els controls.

Davant d'aquesta mesura, el consell d'alcaldes del Baix Empordà ha demanat a les administracions catalana i espanyola que també intensifiqui els controls dels seus cossos de seguretat. D'aquesta manera, volen que s'intensifiqui la pressió als vehicles a la sortida de les grans ciutats i també als peatges de l'autopista que condueixen als municipis costaners.

Des del passat 17 de març i fins avui, la Policia Local de Palamós ha controlat la circulació en el municipi de persones i vehicles, identificant 99 vianants sobre un control de 730, dels quals s'han denunciat 37 persones i s'han realitzat dues detencions.

En el cas dels vehicles, se n'han aturat 5.293, identificant-ne 79 i aplicant sancions a un total de 36. La Policia Local de Palamós també ha tramitat dues denúncies a establiments que s'han saltat la normativa d'aturar l'activitat d'acord amb l'Estat d'Alarma.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook