Alguns veïns de Platja d'Aro ahir van poder veure un dron que sobrevolava el municipi.

Es tracta d'un aparell en fase de proves que ahir es va enlairar per primer cop. L'aparell va permetre comprovar a la Policia Local de Castell-Platja d'Aro si hi havia algú que se saltava el confinament.

El van utilitzar sobretot per veure com estava la zona del litoral, ja que és una població amb una gran platja així com d'altres més petites. També es va passejar pel camí de ronda i en espais, vials que els cotxes patrulla no poden accedir-hi del tot.

De la prova d'ahir en van extreure que ningú es passejava per les platges i els camins de ronda.

Aquesta prova pilot es farà extensiva mentre duri l'estat d'alarma per la crisi del coronavirus a la població i després, l'aparell es podria implantar com a una nova eina policial.

A Lloret de Mar ja s'utilitzen drons per vigilar si la gent es manté a casa amb l'estat d'alarma. És el primer municipi que va optar per aquesta eina a les comarques gironines. La Policia Local de Lloret sí que ha enxampat alguns incompliments amb aquesta eina, que com recordava fa uns dies l'alcalde, és molt útil i té d'entrada ser dissuasiva però si l'actitud de mantenir-se al carrer persisteix, després els agents es traslladen a lloc i aixequen l'acta corresponent.

Els drons són eines tecnològiques que cada vegada més s'estan utilitzant per cossos policials, els Mossos d'Esquadra també n'han utilitzat en grans esdeveniments, entre altres.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus