Els sindicats CCOO i CISF de la Policia Local de Lloret de Mar denuncien que tant per part de l'Ajuntament com per la Prefectura del cos no es prenen les mesures adients amb relació al coronavirus ni amb distàncies de seguretat ni amb material.

Segons han explicat, els membres de la Policia Local continuen realitzant la seva jornada laboral de manera normal i coincidint gran part dels agents en els relleus, passadissos o vestidors, així com la realització dels brifings de manera presencial arribant a estar més de 16 agents en una mateixa sala.

També denuncien la manca de material de protecció, guants, mascaretes ffp2 o superior, gels i equips d'autoprotecció individuals. Segons exposen, "gran part de les mascaretes que s'han obtingut han estat gràcies a voluntaris de la població de Lloret que han donat aquest material al cos policial, encara que és un material insuficient i són mascaretes quirúrgiques que no eviten que els agents s'infectin".

D'altra banda informen que no s'han realitzat tests ràpids de detecció del COVID-19 des de l'inici de la crisi "a cap membre de la Policia Local, més de 80 membres, o a cap altre departament que realitza la seva feina de manera presencial a les nostres dependències al ser un servei essencial".

A aquesta situació hi afegeixen que del dia 13 d'abril l'alcalde de la població, Jaume Dulsat, va rebutjar l'ajuda de l'exèrcit i membres de l'UME per desinfectar les dependències policials.

La seu de la policia és un edifici de 4 plantes en el qual treballen més de 130 persones.

Finalment, des de CCOO i CSIF volen denunciar i negar una informació feta pública en un mitjà local per part de l'alcalde que manifestava que les partides d'hores extres de la Policia Local s'havien d'augmentar.

Segons el sindicat, és fals perquè arran de la crisi sanitària i el decret d'alarma, els membres de la Policia Local han deixat de realitzar hores extres, reduint-les fins a un 90% o directament eliminant-les.