L'Ajuntament de Torroella de Montgrí assegura que les platges de l'Estartit tenen prou capacitat per acollit tots els banyistes que vulguin anar-hi en un dia punta, i alhora complir amb les restriccions per evitar contagis per coronavirus. El consistori reconeix que caldrà reubicar els usuaris, però que tothom, «fins i tot en cas de màxima ocupació», podrà gaudir de les platges ja que hi ha espai suficient. A més, l'Ajuntament treballa per posar en marxa un dispositiu que permeti assegurar «les màximes mesures de seguretat» amb «les mínimes restriccions possibles». Això passa, entre altres coses, per reforçar la plantilla d'agents cívics i d'informadors a la zona de bany.

Aquesta és la principal conclusió d'un estudi que ha fet l'àrea de Gestió Costanera i Platges per avaluar la capacitat de càrrega i les mesures que caldrà adoptar un cop arrenqui la temporada de bany, prevista en la fase 2 de la desescalada i a la que, tot fa pensar, que les comarques de Girona hi accediran a partir de l'1 de juny.

L'estudi ha arribat a la conclusió que, en cas de màxima ocupació, cada banyista disposaria de 5,27 metres quadrats, per sobre del límit de distanciament amb el qual està treballant el govern de l'Estat.