26 de maig de 2020
26.05.2020
Diari de Girona

Vídeo: un grup de caps d'olla a la Costa Brava

L'associació Noa18nusos detecta centenars d'exemplars d'aquest cetaci a la costa de Palafrugell

26.05.2020 | 19:27
Vídeo: un grup de caps d'olla a la Costa BravaNoa18nusos és una associació que promou l'estudi i el coneixement del medi marí, en especial els cetacis. Amb port base a Palamós, acostumen a fer sortides davant el tram de costa que va de Palamós fins a Begur. Normalment arriben fins a unes 15-20 milles mar endins, la majoria de vegades resseguint el Canyó de la Fonera buscant cotes al voltant dels 1.000 metres de profunditat o superiors. Fa uns dies, van albirar diversos grups de caps d'olla negre d'aleta llarga, arribant a comptar un centenar d'exemplars. Els caps d'olla negres d'aleta llarga formen part de la família dels dofins oceànics, tot i que el seu comportament s'assembla més al de les balenes, més grans. Aquesta espècie pot arribar a mesurar entre 5 i 7 metres de longitud.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ahir va ser un dia especial. Era la primera sortida des de l'inici del confinament i amb tota l'emoció que ja portàvem s'hi va afegir aquesta sorpresa increïble... Un grup de més de 100 individus de caps d'olla negre #globicephalamelas a l'inici del canyó de la Fonera, davant el far de St. Sebastià. La jornada també ens va portar l'observació d'un rorqual comú #balaenopteraphysalus i un grup de dofins ratllats #stenellacoeruleoalba. Amb @raggafrandrone @dronecatalunya #cetaciscostabrava #cetacean #sealife #wildlife #mediterraneansea #costabrava #marmediterrani #marinebiology #palamos #fotonatura Recordem que totes les imatges estan a l'ampara de l'autorització administrativa de la Subdirección general para la Protección del Mar, amb autorització administrativa n°SGPM/BDM/AUTSPP/40/2019

Una publicación compartida de noa18nusos (@associacio_noa18nusos) el
Tot i que no és molt freqüent veure'n a la Costa Brava, però ara fa dos anys en van albirar una cinquantena davant la costa de Lloret.


Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit