Persecució policial amb tret inclòs a Platja d'Aro. La Policia Local va disparar aquest dilluns contra el cotxe d'un fugitiu, a qui els agents van detectar rondant pel municipi gràcies a les càmeres de videovigilància. El sospitós conduïa un descapotable que havia robat el dia abans a Roses, després d'assaltar la seva propietària amb una escopeta de canons retallats mentre la dona caminava pel passeig marítim de Santa Margarida. A Platja d'Aro, quan es va veure descobert, el fugitiu va envestir un cotxe policial de paisà i va obligar un agent a fer servir l'arma per evitar que els disparés. L'home va protagonitzar una persecució per la C-31 en direcció a Girona, però la policia va perdre-li la pista.

Aquest diumenge passat, el lladre va assaltar una dona a Roses. Eren cap a les cinc de la tarda i la víctima, que té uns 70 anys, estava passejant el gos per la zona de Santa Margarida. L'assaltant, que parlava francès, va amenaçar la víctima amb una escopeta de canons retallats i li va prendre la bossa de mà. Després el lladre va fugir amb el cotxe de la dona, un descapotable de color negre, que tenia aparcat a la zona.

El lladre es va fer fonedís, però ahir les càmeres de videovigilància que hi ha instal·lades a Platja d'Aro el van detectar circulant pel municipi. Primer va ser al matí, però el fugitiu va tornar a marxar-ne de seguida.

A primera hora de la tarda, però, el lladre va tornar-hi. Les càmeres de seguretat el van captar entrant a l'aparcament gratuït que hi ha al costat de l'avinguda Castell d'Aro (on es fa el mercat municipal). Passaven pocs minuts de les dues de la tarda.

Envestida i tret

Els efectius de la Policia Local es van mobilitzar per atrapar-lo i el van aconseguir mig acorralar a l'aparcament. Un cotxe logotipat va tallar-li la fugida i un altre de paisà se li va posar al darrere. El fugitiu, però, va fer marxa enrere i va envestir el cotxe amb els agents de paisà.

La patrulla uniformada, que havia baixat del vehicle, va veure com el lladre premia l'accelerador i es posava la mà a la cintura. Com que sabien que anava armat, i per evitar que els atropellés, va ser aleshores quan un dels policies va disparar un tret contra el cotxe.

El fugitiu, un home jove i prim i que duia posava mascareta quirúrgica, va fugir de l'aparcament a tota velocitat i va anar en direcció a la C-31. L'home va agafar l'autovia en direcció Girona i va protagonitzar una persecució amb els agents de la Policia Local seguint-lo. Al final, però, va aconseguir escapar i els Mossos d'Esquadra l'estan buscant.