20 de juny de 2020
20.06.2020
Diari de Girona

La Costa Brava registra un increment significatiu de visitants

A Calella de Palafrugell o Platja d'Aro la Policia Local controla aforaments

20.06.2020 | 13:03
Platja de la Fosca, a Palamós

Les platges de les comarques de Girona comencen a recuperar el seu aspecte habitual. Ho fan el primer dia d'estiu, aprofitant l'aixecament de les restriccions de mobilitat. Des de primera hora del matí, el degoteig de persones que han volgut agafar un espai a la sorra de platges com la del Canadell de Calella de Palafrugell o la de la Fosca a Palamós ha estat constant. Banyistes com l'Arnau i la Noèlia, que vénen de Granollers i Terrassa. Expliquen que fa anys que van a Calella i de seguida que han pogut, han aprofitat per venir.

Tot i això, reconeixen que s'esperaven que hi hagués més persones de la que finalment s'han trobat. I és que malgrat que força gent de Barcelona i la seva àrea metropolitana ha aprofitat per sortir aquest cap de setmana, l'afluència a les platges no ha provocat grans aglomeracions, com temien alguns alcaldes.

El de Palafrugell, Josep Piferrer, explica que els preocupa la possibilitat que zones com Llafranc, Calella i Tamariu – tres nuclis que pertanyen a la localitat baix-empordanesa- s'omplin, ja que tenen platges petites, i per tant, la possibilitat de mantenir les distàncies de seguretat es redueix. "No ens queda cap altra opció que demanar i confiar en la responsabilitat dels banyistes", assenyala Piferrer.

A més, el batlle explica que el fet d'avançar l'etapa de represa els ha suposat un "maldecap afegit", ja que els agents encarregats de mantenir controlat l'aforament, no començaran fins el dilluns. "Teníem la idea d'anar mica en mica i ens hem trobat amb l'obertura sobtada", explica.

Això fa que hagi de ser la Policia Local l'encarregada de controlar l'aforament, almenys aquest cap de setmana. Una situació calcada a la que passa a Castell Platja d'Aro. Amb tot, Piferrer admet que "estan més tranquils" perquè, malgrat que s'ha notat un increment de veïns de segones residències i visitants que han aprofitat el cap de setmana per venir a la Costa Brava estan "lluny" d'una situació de saturació.

Uns quilòmetres més enllà, a Palamós, la situació era similar. Platges més plenes que les darreres dues setmanes però sense grans aglomeracions. A la de la Fosca sí que s'ha notat un increment important, però majoritàriament els banyistes respectaven les distàncies de seguretat.

L'Alonso Sigueiro és un dels que s'hi ha acostat. Explica que hi ha anat d'hora al matí per poder agafar lloc, però lamenta que s'ha omplert ràpidament. "Segurament això anirà a més de cara als mesos de juliol i agost quan arribin els estrangers", explica.

A Blanes la platja de Sa Palomera ha estat una de les preferides pels banyistes. La localitat estrenava el servei de vigilància, marcat per l'ús de les mascaretes que han de fer aquests professionals. En total han estat 25 socorristes que s'han afegit als sis informadors equipats amb els EPI necessaris per poder treballar.

L'hostaleria "comença de zero"

Qui espera amb ganes l'arribada de turistes de fora de l'estat és l'hostaleria del litoral gironí. Tot i que l'aspecte de les terrasses era diferent al de fa uns dies, molts restauradors asseguren que comencen des de zero. "No ho fem per guanyar diners, sinó per donar un servei i com a mínim salvar l'any", assenyala en Manel Diassaris, propietari d'un bar a la platja de la Fosca de Palamós.

De fet, bona part de bars i restaurants que estan a tocar de la sorra han començat a obrir aquest cap de setmana, ja que entre les restriccions de mobilitat i el mal temps de les darreres setmanes no els sortia a compte.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit