Un incendi en una barca del port marina de Palamós deixa almenys dos ferits, un d'ells greu

Un incendi en una barca del port marina de Palamós deixa almenys dos ferits, un d'ells greu

Un incendi en una embarcació del port de Palamós

segons informa el SEM. Ambdós han estat traslladats a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona, on hi ha una unitat de Cremats.

Els ferits són un mecànic i el patró de l'embarcació on s'ha originat el foc. El primer presenta cremades al 70% del cos i ha resultat ferit crític, mentre que l'altre, l'afectació ha estat menor.

Els Bombers treballen a la zona i finalment, després de més de dues hores de feines d'extinció han pogut donar per controlat el foc. Finalment, les flames han destrossat tres barques d'entre 8 i 12 metres d'eslora. Una quarta barca ha patit alguna afectació també.

33

Incendi al port de Palamós

El fort fum que genera l'incendi s'ha pogut veure des de molts punts del litoral i molta gent de la platja gran ha piulat a Twitter sobre els fets.

El telèfon d'emergències ha rebut l'avís dels fets a tres quarts de dotze i els Bombers han activat vuit dotacions.

Tot ha començat en una embarcació d'oci amarrada al mateix port marina de Palamós, situada a la zona de davant de les oficines portuàries.

Dues persones que estaven en aquesta barca han resultat ferides.

Les flames s'han estès per la resta de barques amarrades ja que estan fetes de fibra i és un material que ràpidament es crema. Pels volts de les dues del migdia, els Bombers han donat el foc per controlat.

El SEM per la seva banda ha atès els ferits. Finalment, un d'ells ha resultat ferit crític i l'altre de gravetat. El primer ha estat traslladat fins a l'hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona en helicòpter i el segon, també al mateix centre sanitari, però amb ambulància.

Fins al lloc, el Servei d'Emergències Mèdiques hi ha desplaçat tres ambulàncies i l'helicòpter medicalitzat.

Fins al lloc dels fets també s'hi han desplaçat la Policia Local, el SEM, els Mossos i Salvament Marítim.

Pel que fa a les causes dels fets, fonts consultades, expliquen que l'incendi s'hauria generat quan s'ha engegat el motor mentre s'estava fent unes tasques de mecànica en l'embarcació sinistrada i que això, hauria generat una petita explosió i el consegüent incendi. Els fets estan sota investigació de la Policia Local de Palamós.

Aquest foc ha generat molta expectació a la població, nombrosos curiosos s'han acostat al litoral i han fet fotografies de les embarcacions incendiades.

Proteccio Civil ha posat en Prealerta el Pla CAMCAT per valorar si hi ha afectació de les aigües marines, en cas que hi hagi hagut algun vessament.