03 de juliol de 2020
03.07.2020
Diari de Girona

Begur protegeix un sistema dunar de la platja del Racó pel seu valor ecològic

L'Ajuntament hi va introduir una planta de distribució molt reduïda, en perill d'extinció i protegida per llei

03.07.2020 | 00:19
La planta en perill d'extinció.

L'Ajuntament de Begur ha desenvolupat un projecte de protecció del sistema dunar a la platja del Racó en el qual ha introduït l' Stachys marítima, una planta de distribució molt reduïda, en perill d'extinció i que es troba protegida per llei.

Segons el consistori, aquesta planta és típica de dunes i cada vegada és més difícil trobar-la al llarg de la Costa Brava i, també, de la península Ibèrica.

L'execució del projecte ha consistit a delimitar el sistema dunar per posar-lo en valor i col·locar panells informatius sobre la biologia d'aquestes espècies. Les plantes que viuen a les dunes s'han d'adaptar a unes condicions extremes, ja que són zones d'elevada insolació, a més de fort vent i salinitat de l'aigua, entre altres factors.

A més, aquestes àrees es veuen fortament impactades per la presència d'humans i, més concr
etament, en aquest punt de la platja del Racó on el sistema dunar es troba tan a prop de l'accés a peu i dels vehicles. «Gràcies a les mesures de delimitació del sistema dunar adoptades a inicis del 2019 per part del consistori, la vegetació recupera el seu espai natural», assegura l'Ajuntament en un comunicat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook