La Policia Local de Castell - Platja d'Aro investiga dos homes - un parell i un fill- per un presumpte delicte d'utilització de menors per a la pràctica de la mendicitat.

Els agents els van denunciar diumenge després que els trobessin tocant música al carrer i després de comprovar que feien servir un menor d'edat de menys de 12 anys per recollir diners per establiments -sobretot bars- del centre de la població turística durant i després de l'actuació musicial.

Aquesta pràctica asseguren que feia anys que no es donava al municipi de la Costa Brava. De fet, va ser un veí que va alertar a la policia que havia vist que hi havia tres persones realitzant aquesta pràctica. Concretament, els dos adults tocaven música, un d'ells amb un saxo i l'altre amb una trompeta. Arran de l'actuació policial, els agents també van comissar-los els diners que havien recaptat amb aquesta pràctica. En total, uns 170 euros.

Els investigats són dos homes de nacionalitat romanesa amb antecedents policials. Se'ls acusa d'un delicte d'utilització de menors per a la pràctica de la mendicitat. Anteriorment, aquesta pràctica no estava penada i s'havia de multar a través de les ordenances municipals.