Les obres de desdoblament dels col·lectors en alta del sistema de sanejament de la Bisbal d'Empordà van començar ahir, segons va informar l'Ajuntament. En un comunicat, el consistori va subratllar que és una actuació «llargament reivindicada» que arriba «després d'un llarg periple».

Els treballs han de servir per renovar l'actual col·lector d'aigües residuals, en estat de deteriorament i que provoca l'entrada d'aigües blanques al sistema de sanejament i la infiltració d'aigües negres a la llera. Els treballs consisteixen a renovar el col·lector en alta situat a la llera del riu Daró, entre el pont de l'avinguda Josep Terradellas i el pont Vell, i recollir les aportacions dels col·lectors en baixa del carrer d'en Vinyoles i del Rec del Raig. Les obres tindran una durada prevista d'entre tres i quatre mesos i un cost de 596.983,92 euros. L'Ajuntament va recordar que el projecte es va redactar ja l'any 2007 i el 2017 es va procedir a la seva revisió.

Aquestes obres s'emmarquen dins el Programa de mesures del Pla de gestió del districte de conca fluvial de Catalunya (2016-2021) de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). Amb l'objectiu d'evitar el risc d'infiltracions, el nou col·lector es construirà amb canonada de polietilè d'alta densitat amb unions termosoldables. A diferència del col·lector existent, el nou s'emplaçarà resseguint sempre el peu del talús del marge dret del riu Daró.

El contracte per a l'execució d'aquestes obres s'ha adjudicat a l'empresa Rubau Tarrés S.A.U., la direcció anirà a càrrec de l'empresa Eptisa Enginyeria i Serveis, SA i el seguiment dels treballs es farà des del departament de Projectes i Obres de l'Agència Catalana de l'Aigua.