El Museu Arqueològic de Catalunya-Ullastret ha iniciat, aquesta setmana, la neteja del grafiti que cobreix un dels jaciments del poblat ibèric de Castell, a Palamós. Segons va informar ahir el museu a través de les xarxes socials oficials, es tracta d'una neteja mecànica mitjançant una projecció controlada de doll d'abrasiu sec (silicat d'alumini).

Aquesta pintada es va fer a finals de juny, sobre un mur de totxanes que aguanta les estructures arqueològiques. Per això, el director del MAC-Ullastret va explicar que el dany més important no era econòmic sinó «l'impacte visual negatiu» que generava el grafiti. L'atac, considerat un delicte contra el patrimoni natural, arqueològic i paisatgístic, va ser denunciat als Mossos d'Esquadra i als Agents Rurals.

Aquest va ser el segon atac d'aquestes característiques realitzat el poblat ibèric de Castell. El novembre del 2017, es van descobrir diversos grafitis en dos trams de la muralla, en un plafó informatiu i també en una cisterna durant un control periòdic.