La dona de 88 anys que ahir va resultar ferida crítica després d'estar a punt d'ofegar-se a la platja gran de Palamós ha mort de matinada a l'd'ofegarhospital Josep Truetaon estava ingressada.

Un helicòpter la va traslladar ahir al migdia al centre sanitari gironí però la dona no ha pogut superar les complicacions de l'aturada cardíaca i l'episodi d'ofegament que va patir.

Amb aquesta víctima mortal, ja són set les persones que han perdut la vida en una platja de la Costa Brava des de principis de temporada. Un estiu que malgrat la pandèmia està essent negre al litoral gironí.

En el cas de Palamós, la dona va quedar inconscient dins de l'aigua i va ser rescatada per una persona que en aquell moment estava amb ella i que la va portar fins a la sorra, on va alertar els serveis d'emergències. Els fets van passar pels volts de tres quarts d'una del migdia i fins el lloc s'hi van desplaçar els socorristes de la Creu Roja, el Sistema d'Emergències Mèdiques i la Policia Local. Mentre estava a la sorra, la dona va entrar en aturada cardíaca i segons un testimoni, tres infermeres que es trobaven a la platja haurien iniciat les tasques de reanimació, que van continuar efectius de la Creu Roja primer, i el SEM, després. Passats 25 minuts de maniobres de reanimació, la dona va poder ser recuperada, segons van confirmar fonts de Protecció Civil de la Generalitat.

Posteriorment, el SEM, que va mobilitzar també l'helicòpter medicalitzat a la zona i que va obligar a desallotjar la platja, va evacuar la dona en estat crític en el mitjà aeri fins a l'hospital Josep Trueta de Girona, on ha perdut la vida de matinada.

El perfil de víctima de persona gran que l'any passat va suposar una part important de les víctimes al mar també és el que es manté enguany, amb l'excepció de les dues primeres morts de l'estiu. El 29 de juny dos nens van perdre la vida a la platja de la Perola de Roses. Els nens tenien 6 i 7 anys, i tot i que van ser traslladats en estat crític en centres hospitalaris,finalment van morir.