L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols després que el jutjat Administratiu número 1 de Girona hagi estimat parcialment el recurs interposat per l'afectat.

Segons s'explica en la resolució, el conflicte es va originar l'octubre del 2019 quan el regidor de seguretat, Ernest Asurmendi, va imposar «de manera arbitrària i incomplint el conveni col·lectiu de la Policia Localque els torns de feina es farien de manera rotatòria i no fixes, com s'havia fet fins aquell moment. Un dels agents va demanar poder fer el torn de nit emparant-se en la llei de la conciliació familiar, tenint en compte que té dos menors i familiars amb incapacitats al seu càrrec.

Segons la sentència, la sol·licitud li va ser denegada sense «rebre aclaracions» i que se li va dir que es podia canviar el torn mensualment amb un altre company. A més, el tribunal també especifica que el consistori estava «obligat» a valorar les circumstàncies laborals i familiars concretes del treballador afectat i que aquest, per poder fer el torn de nit fix havia renunciat a un plus retributiu.

En aquest sentit, la resolució remarca que la denegació de la sol·licitud del policia afectat «està mancada de motivació» i que «omet qualsevol explicació de per què s'adopta».

Per tot plegat el jutjat Administratiu de Girona dona la raó a l'agent local i obliga el consistori a reconèixer la mesura de conciliació familiar consistent en la seva «adscripció» al torn de nit fix de l'1 de febrer d'aquest any al 31 de gener del 2021.

Per la seva part, la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) a la qual està afiliat el policia local de Sant Feliu va celebrar ahir la sentència i va carregar contra l'Ajuntament ganxó. «Aquesta falta de motivació és la norma comuna en aquest Ajuntament i és un càstig per les denúncies d'aquest sindicat a totes les irregularitats amb els nomenaments de comandaments en el si de la seva Policia Local», assegura el sindicat.

A més, recorda que des del CSIF s'ha demanat en «nombroses ocasions» que es retorni la Policia Local «a la legalitat després que Inspecció de Treball dictaminés que hi ha greus riscos psicosocials en el cos».

«Amb aquesta sentència es deixa clar que l'Ajuntament -de Sant Feliu- actua de manera poc democràtica, amb falta de transparència i de motivació en els seus actes, i que actua més per motius personals que legals», conclou el sindicat en un comunicat fet públic ahir.