La Policia Local de Palafrugell ha sancionat 79 persones durant les dues darreres matinades per estar fent 'botellón' a diferents platges del municipi. Els agents han actuat tant a Calella de Palafrugell, com a Llafranc com a Tamariu per detectar els participants. La majoria de multes són per estar bevent alcohol en zona pública (57), tot i que també s'han imposat per anar sense mascaretes (14). A tres persones se les ha sancionat per portar droga a sobre i a cinc més per desobeir o faltar el respecte als policies. L'operatiu s'ha dut a terme durant la matinada de dimarts a dimecres i la de dimecres a dijous, arran de les queixes per part dels veïns de la localitat pels sorolls que generaven els que es concentraven en els 'botellons'.

Des del consistori baix-empordanès recorden que aquesta pràctica està prohibida tant per l'Ordenança Municipal com per la llei de la Generalitat i adverteixen que seguiran actuant "amb contundència". Destaca que entre les 54 actes que s'han aixecat per estar fent 'botellón' hi ha vuit menors que ja han estat lliurats als seus pares. Platges a banda, els agents també han estat patrullant i vigilant altres espais públics com places o carrers que a l'estiu estan força concorreguts per tal de controlar que no hi hagués comportaments similars.

L'Ajuntament insisteix en la importància de seguir les mesures dictades per la prevenció de la Covid-19, principalment l'ús de mascareta i mantenir la distància de seguretat, així com la prohibició del consum d'alcohol a la via pública. La campanya de la Policia Local es mantindrà els propers dies per tal d'evitar en la mesura del possible el risc de contagis.