L'Ajuntament de Palafrugell ha publicat un ban que prohibeix deixar tovalloles i altres elements a la platja per reservar espai i adverteix que tot aquest material, després de mitja hora sense presència de propietari, serà intervingut i custodiat per al seu posterior retorn.

L'alcalde, Josep Piferrer (ERC), ha explicat que "aquesta nova normativa sorgeix arran de les restriccions d'aforament" i per evitar que alguns banyistes guardin lloc a la sorra sense estar presents.

"L'objectiu és garantir i limitar l'ús privat de l'espai públic i assegurar una rotació efectiva perquè el màxim de gent pugui gaudir de les platges del municipi", afegeix.

La normativa entra en vigor aquest dilluns i s'aplica a tots els nuclis de costa de Palafrugell, com són Calella de Palafrugell, Llafranc i Tamariu.

Uns panells ubicats a totes les platges informaran de la novetat als banyistes, que actualment poden consultar el nivell d'ocupació de tots aquests espais en temps real a través d'una aplicació.

Les limitacions d'aforament han provocat també que en un altre municipi de la província de Girona, Blanes (Selva), s'hagin blindat els accessos a la cala de Sant Francesc, coneguda com a Cala Bona, i només se n'hagi deixat un, de manera que es facilita el control de persones sobre la sorra.

Des del 28 de juny, segons informa l'ajuntament, s'ha tancat cada cap de setmana aquest espai per excés d'aforament, el que ha motivat que, amb l'arribada d'agost, s'apliqui aquesta nova mesura.

Les cues des de dimecres passat per accedir quan queda un lloc lliure han motivat el tancament de tots els accessos almenys el que parteix de la plaça del Quillat.

L'alcalde, Àngel Canosa (ERC), ha explicat que han de garantir "que tant la gent de Blanes com els que el visiten puguin gaudir de les platges amb plena seguretat".

En 'arribar a Cala Bona, els banyistes han d'esperar que els agents de Protecció Civil els indiquen on poden instal·lar-se, perquè l'aforament màxim es completa a les 9:30 hores aproximadament.