L'aparició d'una taca negra a la platja de Torre Valentina aplatja de Torre Valentina Sant Antoni de Calonge que es trobaven a la zona i que van alertar l'Ajuntament del municipi.

Al migdia, el consistori va confirmar a Diari de Girona que s'havia produït un vessament d'aigües brutes a la sorra de la platja, provinents d'una canonada de recollida d'aigües pluvials de l'edifici d'apartaments Eden Playa. Segons l'Ajuntament, de seguida es va activar Sorea -l'adjudicatària del servei de subministrament de l'aigua- i als tècnics municipals que es van desplaçar a la zona per tal d'intentar localitzar l'origen de l'avaria que estava causant el vessament a través d'una càmera.

Tot i això, i per tal d'evitar un dany major, es va netejar la canonada d'aigües pluvials d'on sortia el vessament i es va tancar el pas de l'aigua.

Respecte a la taca que es va escampar per la sorra, l'empresa GBI Serveis, encarregada de la neteja i la recollida d'escombraries del municipi, va procedir a netejar-la. Des de l'Ajuntament es va puntualitzar també que, tot i la taca apareguda a la sorra, les aigües brutes no van arribar al mar.