08 de agost de 2020
08.08.2020
Diari de Girona

Palafrugell prohibeix l'ús de les tovalloles per guardar espai

L'Ajuntament requisarà els objectes que estiguin sols durant més de trenta minuts per evitar problemes entre els usuaris de les platges

08.08.2020 | 00:12
Palafrugell prohibeix l'ús de les tovalloles per guardar espai

L'Ajuntament de Palafrugell ha prohibit utilitzar les tovalloles, bosses o para-sols per guardar espai a qualsevol de les platges del municipi. Així ho va donar a conèixer ahir el consistori a través d'un ban municipal, en el qual s'especifica també que els estris de ban que estiguin més de trenta minuts a la sorra o dins la zona de bany sense la persona propietària serà requisada i custodiada. Posteriorment podrà ser recuperada.

Aquesta és la solució que ha trobat l'Ajuntament per posar fi a aquesta pràctica en un estiu marcat per les restriccions d'aforament de les platges a causa de la covid-19. «Aquesta nova normativa sorgeix per evitar problemàtiques com les que han sorgit en els darrers dies, quan alguns banyistes ocupaven espai durant molta estona sense ser a la platja», va explicar ahir l'alcalde, Josep Piferrer, qui va afegir que l'objectiu de la prohibició és «garantir i limitar» l'ús privat de l'espai públic i assegurar una rotació efectiva, «per tal que el màxim de gent pugui gaudir de les platges del municipi» que inclouen les de Llafranc, Calella i Tamariu.

La normativa va entrar en vigor ahir, i està previst que es col·loquin panells informatius a totes les platges. A més, el consistori va recordar que també s'han aplicat altres mesures per prevenir la propagació de la covid-19 com: la limitació d'aforament, la distància entre tovalloles i l'ús de mascareta. A part, s'ha constituït un equip d'agents cívics que controlen el seu compliment amb el suport de la Policia Local.

Les platges que compten amb el control d'accés i de les quals es pot consultar la seva disponibilitat a través d'una l'aplicació al mòbil són les següents: Tamariu, amb una capacitat per a 866 persones; Llafranc amb 1.318 places i a Calella de Palafrugell, el Canadell amb capacitat per a 639 persones; el port de Malaspina amb 80 places disponibles, la platja d'en Calau que té un total de 77 places; La platgeta amb capacitat per a 42 persones; el Port Bo, que té 35 places i finalment el Port Pelegrí que té una capacitat per a 243 persones.

Palafrugell i les seves platges són, segons un estudi de mobilitat de l'INE, un dels destins més freqüents pels ciutadans de Barcelona a l'estiu juntament amb Platja d'Aro, Calafell, El Vendrell, Blanes i Alp. De fet, des de finals de juny i durant quatre caps de setmana seguits, l'Ajuntament va haver de tancar diverses de les seves zones de bany per la gran quantitat de banyistes que hi havia i que hi volien entrar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit