L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha decretat la reducció en dues hores dels horaris d'obertura dels locals d'oci nocturn de la plaça del Timó de l'Estartit davant l'augment de la conflictivitat de la zona, de manera que ara només podran obrir fins a dos quarts de dues.

Dimarts passat, l'alcalde de Torroella, Jordi Colomí, el president de l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de l'Estartit, Francesc Ferrer, i els regidors de Seguretat i Urbanisme es van reunir amb els propietaris dels locals per comunicar-los la decisió d'escurçar dues hores el seu horari d'obertura al públic.

Aquesta decisió es pren després que el cap de setmana passat s'originés a la plaça una baralla que va requerir una gran intervenció policial i en què tres persones van ser detingudes i quatre agents de la Policia Local i Mossos van patir ferides lleus.

L'incident se suma als que periòdicament, des de fa anys, es produeixen en aquesta zona d'oci.

Fonts municipals han informat que l'Ajuntament i l'EMD de l'Estartit, amb el suport de la Generalitat, estan fermament decidits a lluitar perquè la plaça de l'Timó deixi de ser un punt conflictiu que danya la imatge turística i que genera moltes molèsties als veïns.

Durant el mes de setembre es reuniran amb els propietaris dels locals per buscar una fórmula que permeti un canvi de model de l'oci nocturn d'aquest sector urbanístic que, des de principis dels anys noranta, és el gran centre d'oci nocturn de l'Estartit.