Un dels infants del casal d'estiu de Verges ha donat positiu per coronavirus, tot i no tenir-ne símptomes. Això ha obligat a aïllar tot el grup que anava amb l'infant i la resta nens, una desena, s'hauran de quedar a casa durant 14 dies. Ahir al matí un equip sanitari va fer les proves PCR a tots els membres del grup d'entre 10 i 12 anys i també als seus monitors. Ara estan a l'espera dels resultats. De tota manera, des del casal d'estiu han avançat que si alguna de les proves surt negativa, el grup es mantindrà aïllat de forma preventiva, ja que mentre s'han fet les proves encara podrien estar incubant la malaltia i això no es veuria reflectit en els resultats del PCR.

Des del casal d'estiu han assegurat que aquest any s'han dividit els infants en diversos grups de convivència i cada un d'ells utilitza espais diferents. Això fa que no tinguin contactes entre ells i, per tant, la resta de grups podran seguir amb normalitat el casal d'estiu. De moment sí que s'ha suspès temporalment el casal per a aquest divendres, però la previsió és reprendre'l a partir del dilluns. En total hi ha poc més de 40 infants que van al casal d'estiu del municipi de Verges.

Augmenta el risc a Girona

A la regió sanitària de Girona es van registrar ahir 43 casos nous, una xifra similar als darrers dies, i els casos totals pugen ja a 8.991. També es va registrar una nova mort en el darrer balanç, que es va produir en un hospital. El total acumulat és de 828 defuncions. Actualment hi ha 31 pacients ingressats, un més que el dia anteirior, i es mantenen 10 persones a l'UCI. El risc de rebrot trenca la tendència a la baixa per segon dia consecutiu, i s'enfila per sobre del llindar de risc moderat, amb 72,29. L'edat mitjana dels contagiats ha tornat a baixar, i se situa en 37,18 anys.