L'Ajuntament de Calongeque es va produir la setmana passada. En un comunicat, el consistori ha detallat que la contaminació es va produir per la connexió errada d'una canonada d'aigües residuals d'un restaurant.

Els fets es van produir el 6 d'agost passat vora la platja. Diversos banyistes van alertar de l'aparició d'una taca negra a la sorra d'aquesta platja,Diversos banyistes van alertar de l'aparició d'una taca negra a la sorra d'aquesta platja prop d'on comença el camí de ronda. Davant aquests fets, l'empresa que gestiona el servei de subministrament d'aigua municipal -Sorea- i els tècnics del consistori es van traslladar a la zona per identificar l'origen de les aigües residuals. Aquell mateix dia, l'Ajuntament va confirmar que els residus provenien d'una canonada de recollida d'aigües pluvials de l'edifici d'apartaments Eden Playa, tot i que no en van saber explicar la causa.

Ahir, a través d'un comunicat, l'Ajuntament va precisar que, un cop en el lloc dels fets, es va procedir a la neteja de la canonada que abocava les aigües residuals i es va fer un seguiment d'aquesta sortida de pluvials i les olors que se'n desprenien. Tot seguit, gràcies a una càmera introduïda per aquests tubs, es va descobrir que una de les noves aigüeres d'un restaurant proper al lloc on es va produir el vessament estava connectada de forma errònia al tub de sortida de pluvials que aboca directament a la sorra de la platja.

Acta d'inspecció

Segons va detallar l'Ajuntament, la Unitat d'Urbanisme i Obres va aixecar acta d'inspecció el divendres 7 d'agost i, en aquest moment, es va obligar el titular del restaurant a anul·lar aquesta connexió i no fer ús de la pica. El mateix divendres es va fer una actuació provisional amb l'objectiu de connectar-la adequadament a l'escomesa d'aigua residual. El mateix dia que es va detectar el vessament, treballadors de l'empresa GBI van netejar la taca negra que s'havia originat a la sorra.