L'Ajuntament de Palafrugelll. El consistori ha precisat que s'incorpora per assumir tasques de vigilància i informació a la façana marítima i també al centre de la vila. De fet, precisen que els agents incorporats han estat contractats com a reforç per als mesos de temporada turística, per això han rebut tota la formació teòrica i pràctica a la prefectura amb policies de l'actual plantilla local.

Buscant la paritat

D'altra banda, des de l'Ajuntament es destaca que «es treballa per anar augmentant i normalitzant el tant per cent de presència femenina al cos». L'administració destaca que «per primera vegada» del total d'interins, gairebé el 50% de les incorporacions (4) són dones i recorden que al cos dels Mossos d'Esquadra la presència de dones està al voltant del 25% i en el de les policies locals aquest és «sensiblement inferior».

Segons l'Ajuntament, l'objectiu d'aquestes incorporacions consisteix a comptar amb més efectius que puguin vigilar les zones amb més afluència de vianants, així com per fer tasques de compliment de les normes d'afectació de la covid-19, així com el control del compliment de les ordenances municipals, entre d'altres. Finalment, des del consistori han precisat que els agents s'han format en diverses matèries de dret, així com en matèries municipals, com les ordenances.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus