El president de PDeCAT de Palamós i Sant Joan i regidor municipal, Raimon Trujillo, va anunciar ahir que s'havia donat de baixa d'aquesta formació arran del procés judicial iniciat contra JxCat pel control de les sigles.

Segons va avançar Ràdio Palamós i va explicar el regidor a través de les xarxes socials, la decisió es deu al «no acord i el menysteniment dels associats» als quals -assegura- el partit no els va preguntar «en cap moment» sobre el procés judicial. «Finalment prenc la decisió i em sumo a tants companys que amb compromís i il·lusió fem camí al costat del president», va afegir Trujillo en referència a la formació de Junts encapçalada per l'expresident Carles Puigdemont.

Trujillo també va precisar que abandonava la presidència del partit i que el pas el feia tota l'executiva en bloc, de manera que ell i l'altra regidora municipal del partit, Pilar Arxé, seguiran a l'Ajuntament com a regidors de JxCat. «Decisió complicada i trista però amb convenciment que és el que calia fer», va valorar l'edil palamosí sobre la baixa.

D'aquesta manera, Palamós se suma a la llista de municipis gironins on els regidors del PDeCAT han abandonat aquesta formació liderada per David Bonvehí. A Roses i a Girona, tots els membres del comitè local d'aquest partit es van donar de baixa del partit, inclosa l'alcaldessa, Marta Madrenas. També l'executiva comarcal de l'Alt Empordà.