Els cinemes i després d'anunciar, només fa dos mesos, que no tornarien a funcionar després de la covid-19. Els gestors d'aquest establiment van fer pública la notícia ahir, per sorpresa, a través de les xarxes socials, amb un missatge en el qual, a part de la data de reobertura, avancen que anunciaran novetats durant els pròxims dies.

Aquesta serà la segona vegada que aquest establiment decideix reobrir, després d'anunciar el seu tancament definitiu. Inaugurat l'any 1961 i convertit en multisala el 1990, els Arinco van resistir fins al novembre de l'any 2017 quan va tancar al·legant manca de rendibilitat econòmica. Tres anys abans també havien abaixat la persiana els cinemes Kyton.

El març de l'any 2019, però, es va anunciar que els Arinco tornarien a funcionar després que l'empresa Picking SPI, n'hagués assumit la seva gestió, mantenint les tres sales i 925 butaques. La reinauguració va ser el dia 11 d'abril i l'afluència de clients va ser massiva arran de l'anunci que es farien de sessions gratuïtes de les pel·lícules Mary Poppins i Glass.

Els cinemes van funcionar fins al març passat quan, a causa de la crisi sanitària provocada per la pandèmia de la covid-19

Finalitzat l'estat d'alarma el mes de juny, els seus nous gestors van anunciar que tancarien el multisala definitivament. En aquell moment, Picking SPI va explicar que el motiu de la decisió havia estat la falta d'acord amb els propietaris de la finca en les condicions del lloguer durant els mesos de confinament i, per tant, de tancament forçat. Per la seva part, els propietaris van assegurar que sí que els van oferir diferents acords i van acusar els nous gestors «d'acumular deutes» de subministrament des del gener passat