El ple del Consorci de les Gavarres, en sessió celebrada a Monells, va aprovar ahir un pressupost de 646.000 euros per al 2021 procedents principalment de la Diputació de Girona, que aporta 329.100 euros, i del Departament de Territori i Sostenibilitat, amb 154.000 euros.

El Consorci de les Gavarres és una entitat creada el novembre de 1998 amb l'objectiu de protegir i gestionar l'Espai d'Interès Natural de les Gavarres. El president del Consorci, Pau Presas, va explicar que «es tracta d'un pressupost que consolida l'estructura del Consorci i garanteix la continuïtat i el creixement d'iniciatives de divulgació, investigació, preservació i posada en valor del patrimoni natural i cultural i de totes les relacionades amb l'Espai».

Pel que fa al capítol d'inversions, es preveu destinar un total de 70.000 euros a diverses actuacions de millora de la senyalització, gestió forestal i millora de les estructures i finques gestionades pel Consorci. El pressupost se sosté gràcies a les aportacions anuals per al funcionament de la institució i del seu pla d'actuacions. A més de la Diputació i Territori, els 20 ajuntaments que formen part del Consorci aporten 98.000 euros, 10.000 els consells comarcals del Gironès i el Baix Empordà, i 2.610 l'Associació de Gestors Forestals de les Gavarres i el Consorci Forestal de Catalunya.