15 de setembre de 2020
15.09.2020
Diari de Girona

Un metge de l'hospital de Palamós, un dels quatre catalans reinfectats

Està ingressat a l'UCI de l'hospital Germans Trias i Pujol de Badalona i el pronòstic és positiu

14.09.2020 | 23:24
ACN
ACN

Catalunya va documentar ahir quatre casos de reinfecció de la covid-19, un d'ells un metge de l'hospital de Palamós que ha hagut de ser ingressat a l'UCI de l'hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, encara que el seu pronòstic és bo i s'espera la seva recuperació.

Així ho va informar ahir el doctor Bonaventura Clotet, cap del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, a l'emissora RAC1, on va apuntar que els altres tres casos són coronavirus de caràcter lleu. Per la seva banda, la cap de Servei de Medicina Interna de l'hospital de Palamós, Roca Toda, on es va ingressar en un primer moment el cas greu, va explicar que aquest sanitari del seu hospital va tenir una primera infecció lleu-moderada al març passat i que a l'agost va ingressar a urgències amb una altra infecció molt més greu que l'anterior.

La situació del malalt va empitjorar aquesta segona vegada i va ser necessari intubar-lo i derivar-lo al Germans Trias i Pujol, on està a l'UCI, amb «una evolució bona».

«No sabem on ho ha agafat»

Toda va indicar que s'ha fet un estudi epidemiològic del pacient, que es trobava de vacances en el moment de recaure, i també s'han fet proves al personal de l'hospital de Palamós més proper al malalt, amb resultats negatius. «No sabem on s'ha pogut contagiar», va precisar Toda, que va demanar, igual que Clotet, que els sanitaris i la població en general no abaixin la guàrdia davant el virus. El doctor Clotet va apuntar que «creiem que la majoria de reinfeccions poden ser lleus», i per això no se n'han documentat gaires fins ara, però «alguna és greu», com el cas de Palamós i d'un altre pacient que es va documentar a l'estat de Nevada (Estats Units).

Clotet va insistir que tant els sanitaris com els ciutadans no relaxin les mesures de prevenció davant el coronavirus. Aquests fets evidencien que, un cop s'ha passat la covid-19, es pot tornar a agafar i, per tant, cal prendre mesures de protecció sempre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook