17 de setembre de 2020
17.09.2020
Diari de Girona

Jutgen tres homes per fer 32 robatoris silenciosos en tres mesos a la comarca

Els acusats, que formen part d'una banda, van reconèixer que accedien a les cases quan les víctimes dormien

16.09.2020 | 23:13
Jutgen tres homes per fer 32 robatoris silenciosos en tres mesos a la comarca

L'Audiència de Girona va jutjar ahir tres integrants de la banda que va perpetrar 32 robatoris silenciosos entre abril i juliol del 2017 al Baix Empordà. Els tres acusats van reconèixer els fets i que els objectius van ser habitatges de Santa Cristina d'Aro, Platja d'Aro i, Calonge on, sobretot, van actuar a la urbanització Vescomtat de Cabanyes.

Segons van admetre, van conformar un «entramat criminal» i mentre dos d'ells eren els encarregats d'accedir a les cases i cometre els robatoris, el tercer s'encarregava de fer-los de transport, traslladant-los des de Lloret de Mar fins a les proximitats de l'habitatge on volien entrar a robar.

Segons recull l'escrit d'acusació del fiscal Víctor Pillado, que els processats van subscriure, entraven als domicilis sense fer fressa i quan les víctimes dormien. Per cometre alguns cops, van aconseguir accedir a les cases aprofitant algun accés obert però en la gran majoria feien un forat amb un trepant als marcs i forçaven l'accés amb un filferro. Un cop arreplegat el botí, amagaven les eines i la roba que havien fet servir per als robatoris en diferents amagatalls. Després, el conductor els tornava a recollir i li donaven una part dels objectes que havien robat a mode de pagament. La resta, «els venien en territori nacional o fora de les nostres fronteres».

Com que els acusats van reconèixer els fets, ara la discussió és purament jurídica. El fiscal considera que són autors d'un delicte continuat de robatori amb força en casa habitada, d'un delicte continuat de violació de domicili en concurs medial amb furt i d'un delicte de pertinença a grup criminal. Per al suposat líder de la trama demana a l'escrit d'acusació 14 anys i mig de presó, per a l'altre que entrava als domicilis a robar demana una pena de 13 anys i 6 mesos i per al conductor de 12 anys.

Les defenses, encapçalades pels advocats Joan Pere Zapata, Mònica Tarradellas i Ángel Rodríguez, consideren que els 32 casos constitueixen un sol delicte continuat de robatori amb força i, a més, aprecien una atenuant de confessió i una altra de dilacions indegudes que rebaixaria la pena fins als 3 anys i 3 mesos (i això tenint en compte que ja fa tres anys que estan en presó preventiva).

I per apuntalar la qualificació jurídica esgrimeixen, de fet, una sentència de la mateixa Audiència de Girona que el juny del 2016 ja va condemnar el suposat líder de la banda, Fatjon Lugja àlies Mario de Rocco, a 7 anys de presó per assaltar 25 cases.

El judici, que s'ha fet a la secció quarta de l'Audiència de Girona, ha quedat vist per a sentència.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook