JxCat, PSC, PP i Republicans, en l'oposició a l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, han presentat aquest dijous una moció de censura contra el govern d'ERC, en coalició amb Avancem, per a substituir-lo per un d'"emergència".

Totes aquestes formacions sumen nou regidors, mentre que les que dirigeixen actualment el consistori en minoria es queden en set.

Segons un comunicat difós per JxCat, la moció té "l'únic propòsit de superar la paràlisi i les diferents crisis de l'actual govern d'ERC-Avancem, incapaç de posar a la disposició del moment tot el capital humà del qual disposa Calonge i Sant Antoni".

La nova coalició de partits liderarà, segons aquesta nota, "una acció centrada en les persones, activant com primera mesura un pla de xoc obert a la ciutadania i a les entitats per a fer front a la crisi sanitària, social i econòmica, establir sinergies i crear xarxa entre els diferents sectors".

Els nou regidors de l'oposició manifesten conjuntament que han de "treballar eficaçment per sobre de partits i ideologies", perquè és el que requereix "el moment, fins i tot en la seva lletra més petita".