El partit de Republicans de Calonge i Sant Antoni s'ha dividit en dos bàndols que es disputen entre ells la representació legítima del partit. Una de les parts, la que presideix Lluís Ruiz, defensa la tasca realitzada pel regidor de la formació a l'Ajuntament, Norbert Botella i dona suport a la moció de censura presentada per l'oposició -menys la CUP- contra l'equip de govern (ERC-Avancem) mentre que l'altra, dirigida per Sergi Abad, defensa que Botella va ser expulsat al febrer i li demana que passi a ser no adscrit.

En un comunicat enviat ahir pel bàndol representat per Ruiz, expliquen que el partit es va crear el 2018 i que el conflicte es va produir després de les eleccions municipals, quan van treure un únic regidor, Norbert Botella, deixant fora el segon de la llista, Sergi Abad. Asseguren que en els pactes per formar govern -en els quals Republicans va ser clau- Abad hauria exigit «ser contractat com a assessor» de Botella i que l'assemblea hi va votar en contra.

Afirmen també que es va votar una nova junta que va obtenir 13 vots a favor i 3 en contra, passant a ser el president en Lluís Ruiz, un canvi que va ser admès pel registre de partits polítics del Ministeri de l'interior.

En el comunicat, relaten també que en donar-se de baixa una de les tres persones que formaven la comissió de control aquesta va quedar «inoperant» i que, tot i això, Sergi Abad hauria utilitzat aquest mecanisme per «expulsar tots els militants», quedant-se la formació amb quatre membres. «Des de llavors, l'única política del senyor Abad ha estat boicotejar i escampar tants rumors i falsedats com pugui cap a Republicans» asseguren des del bàndol que dona suport al regidor Norbert Botella. No descarten que el conflicte s'acabi resolent als jutjats.

Atac i contraatac

Per la seva part, l'altre bàndol, el representat per Sergi Abad, reitera en un altre comunicat que l'edil Norbert Botella va ser «expulsat del partit al febrer».

Asseguren també que el regidor va «prendre la decisió personal» de trencar el govern amb ERC-Avancem «al bell mig del període de confinament». i que la moció de censura contra l'equip de govern la va firmar «a títol personal i en benefici propi».

En el document, aquest sector de Republicans carrega durament contra Botella, a qui acusen d'haver-los «enganyat», de ser un «trànsfugue» i de «tenir un comportament irresponsable i tan incoherent que ratlla l'absurd».

A més, exposen que el dia 4 de març de 2020 «el legítim president i únic representant legal d'aquest Partit, Sergi Abad» va presentar una instància a l'Ajuntament per demanar que es declarés Norbert Botella regidor no adscrit.

I encara van més enllà. Afirmen que persones de l'entorn del representant municipal a l'Ajuntament han «realitzat accions fraudulentes potencialment delictives per desacreditar» Abad i perquè l'oposició (JxCalonge, PSC, i PP) hagi «tingut temps de negociar els acords per participar conjuntament» en la moció de censura. Finalment, també assenyalen que Botella «no ha fet res per invalidar la seva expulsió davant d'un jutge».

En el comunicat, l'atac s'estén també al secretari municipal al qual acusen de tenir una actitud «incomprensible» amb relació a la declaració com a «no adscrit» de Botella.