La planta potabilitzadora d'aigua i la xarxa d'abastament en alta de Torroella de Montgrí que van quedar danyades pel temporal Gloria es podran reparar gràcies a la subvenció de 621.232,44 euros concedits per la agència Catalana de l'Aigua (ACA) a l'ajuntament i 300.000 euros de l'assegurança.

Segons han informat aquest divendres fonts municipals, aquesta important ajuda econòmica és una de les més elevades que ha concedit la Generalitat per rehabilitar o reposar instal·lacions d'abastament en alta danyades per les inundacions del passat 20 de gener.

A aquesta subvenció, l'ajuntament podrà afegir-hi al voltant de 300.000 euros de la companyia d'assegurances, el que permetrà sufragar íntegrament el cost de reparació de la potabilitzadora municipal, sense haver de recórrer a fons propis.

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, ha valorat la concessió d'aquest ajut per part de l'ACA i ha reiterat, un cop més, el seu agraïment per la celeritat en la presa de decisions i la implicació que ha mostrat des del primer dia, amb el municipi, un dels més afectats pel Gloria.

A part d'aquesta subvenció, l'ACA ha invertit en el municipi prop de 540.000 per reparar la mota de Ter, on es van produir diversos esvorancs i es va trencar la canonada que porta aigua a la potabilitzadora des dels pous de Canet.

L'actuació més important ha consistit en la millora de les condicions hidràuliques de la sortida de la sèquia del Molino.

Pel que fa a la potabilitzadora, les aportacions rebudes permetran anar sufragant les costoses reparacions i substitucions de maquinària que s'han de fer.

L'equipament va quedar totalment inundat, el que va danyar molt greument les instal·lacions i, tot i que el subministrament es va reprendre al cap de pocs dies, no va ser possible proveir d'aigua potable fins després de pràcticament tres setmanes.