A partir del proper dimecres, 30 de setembre, es regularà l'accés al nucli urbà de la Bisbal d'Empordà. Segons va avançar Ràdio Capital, en aquesta data s'activarà el nou sistema de control de pas de vehicles, que des del juny funciona en fase de proves. El sistema, aprovat inicialment per acord de ple el passat 12 de maig, permetrà regular la circulació mitjançant una càmera enregistradora i la identificació automàtica de vehicles ubicada a l'entrada del carrer Ample des de l'avinguda les Voltes. Un senyal de trànsit especifica que només poden entrar en aquesta zona els vehicles que prèviament hagin estat autoritzats.

Les restriccions afectaran els següents carrers: el carrer Ample, la plaça Jacint Verdaguer, el carrer de les Mesures, carrer Pella i Forgas, carrer Sant Jaume, plaça Major, carrer del Raval, carrer Valls d'en Colomer, carrer de la Riera, carrer Germans Sitjar, carrer Canonja, plaça de la Llibertat i carrer dels Valls. Amb aquest nou sistema l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà vol seguir prioritzant la circulació de vianants i restringir l'accés als vehicles motoritzats no autoritzats, alhora que facilita el pas de vehicles amb permís.

Les persones afectades que viuen o treballen en les zones restringides i necessiten accedir-hi amb vehicle poden omplir un formulari per obtenir una autorització: el permís pot ser permanent, temporal o puntual. El proper dimarts, 29 de setembre, en el proper ple, s'aprovarà definitivament el nou sistema de restricció d'accés de vehicles al nucli antic de la Bisbal i, a partir de l'endemà, dimecres 30 de setembre, se sancionarà l'accés irregular.