01 de octubre de 2020
01.10.2020
Diari de Girona

Fotografien per primera vegada una espècie de mol·lusc gasteròpode a Sant Feliu de Guíxols

Fins ara només s'havien trobat exemplars morts entre mostres d'algues del Mediterrani i l'Atlàntic oriental

01.10.2020 | 19:32
Fotografien per primera vegada una espècie de mol·lusc gasteròpode a Sant Feliu de Guíxols

El biòleg Xavier Salvador Costa ha fotografiat per primera vegada un exemplar viu de l'espècie 'Williamia gussoni', a la platja de Sant Pol, a Sant Feliu de Guíxols. Es tracta d'un tipus de mol·lusc gasteròpode de la subclasse Heterobranchia, Aquest animal pertany a la família Siphonariidae i també són coneguts com a falses lapes. Fins ara, diversos investigadors l'havien situat en el Mediterrani i a la zona oriental de l'oceà Atlàntic (a les Canàries, Madeira i les costes africanes).

De tota manera sempre havien trobat restes de closca o exemplars morts que quedaven enmig de mostres d'algues. Ara, la fotografia i estudi de Xavier Salvador Costa és la primera mostra en tot el món d'aquest exemplar viu.

L'observació es va realitzar de nit, a la platja de Sant Pol, sobre una alga del tipus 'Peyssonnelia coriacea' i ha aportat informació rellevant de la biologia d'aquesta espècie de mol·lusc, que fins ara era pràcticament desconeguda. A partir d'ara, el Grup de Recerca d'Opistobranquis de Catalunya i el Grup de Natura Sterna, en realitzarà el seguiment per tal d'aprofundir en la fenologia i genètica de l'espècie.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit