01 de octubre de 2020
01.10.2020
Diari de Girona

L'Estat subvencionarà un pla de sostenibilitat turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit

El projecte busca millorar l'oferta turística i cultural apostant per la sostenibilitat

01.10.2020 | 16:19
L'Estat subvencionarà un pla de sostenibilitat turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit

El govern espanyol ha seleccionat un projecte de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí
per millorar l'oferta turística i cultural valorat en 3,4 milions d'euros.

L'Estat ha fet públiques les 25 iniciatives seleccionades en el marc del programa "Planes de Sostenibilidad Turística", entre les quals hi ha el de Torroella i que s'anomena 'Compromesos amb la qualitat, la sostenibilitat i la cultura".

Aquest serà el projecte més ben dotat econòmicament de la convocatòria, a la qual han optat 154 destinacions turístiques. En el finançament, a banda del Ministeri d'Indústria, també hi participarà la Generalitat i el consistori.

El pla s'estructura en 16 actuacions específiques distribuïdes en sis línies estratègiques a executar en tres anys. L'alcalde del municipi, Jordi Colomí, assegura que el pla "esdevindrà el full de ruta de gestió molt transversal per consolidar el canvi de model turístic que s'ha anat gestant en els darrers anys". En aquest sentit, afirma que farà possible "avançar" moltes actuacions de futur.

Entre les actuacions previstes, hi ha la construcció d'un nou passeig marítim, creació d'una nova oficina de turisme on es donaran a conèixer els productes agroalimentaris i d'artesania del Parc Natural de les Illes Medes i el Baix Ter, un pla de promoció turística del Parc, un programa de gestió i promoció de l'Espai Medes o un projecte d'interpretació dels paisatges marins i la tradició pesquera de l'Estartit.

També s'hi inclou la consolidació de la xarxa de carrils bici i la via verda entre Torroella i l'Estartit o la millora de la xarxa d'itineraris per descobrir el Parc Natural.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook