La mítica fàbrica Tauler de Palamós es convertirà en un allotjament turístic. Segons va informar ahir Ràdio Palamós, s'estan fent obres de reforma a l'interior de l'edifici catalogat com a bé patrimonial del municipi. Situada a la cantonada dels carrers d'Enric Vincke i del President Macià, la fàbrica va ser construïda a finals del segle XIX i durant gairebé un segle es va dedicar a la producció de taps de suro.

Segons l'emissora local, l'edifici i la fàbrica es van posar en marxa l'any 1893 i va estar en funcionament fins a l'any 1994. No va ser fins 14 anys després quan l'Ajuntament de Palamós va concedir la primera llicència per poder fer obres de reforma i conservació de l'immoble. En aquell moment, l'edifici va ser llogat a una societat dedicada al disseny d'interiors que el volia dedicar a oficina i punt de consulta dels seus projectes. La nova llicència d'obres per reconvertir la fàbrica en allotjament turístic va ser concedida el gener passat i les obres ja han començat.

La fàbrica Tauler és un edifici de dues plantes situat a la cantonada dels carrers del President Macià i d'Enric Vincke, en ple Eixample de Palamós, i que també té façana al de Santa Bàrbara. El seu element més característic és la torratxa de planta quadrada que corona l'angle principal de l'immoble. Al costat, s'hi troba la casa Tauler, l'habitatge de la família propietària, que va ser construïda l'any 1898.